Welkom bij Willem van den Berg Haute Horlogerie.

Horlogemaker en restaurator Willem van den Berg is specialist in het repareren van horloges, antieke zakhorloges, de populaire vintage horloges evenals de nieuwe generatie polshorloges (door Omega gecertificeerd), maar ook het bouwen, ontwerpen van zijn eigen "Willem van den Berg" horloges. Daarom is het service center verhuisd naar het pittoreske Liempde (Gemeente Boxtel). De nieuwe bedrijfsnaam " VANDENBERG WATCHES" dekt de specialistische werkzaamheden zoals horlogeproductie- en verkoop van de Willem van den Berg collectie.

Bekijk hiervoor de website van => http://www.vandenbergwatches.com

Horloge-reparaties en onderhoud

Willem van den Berg is al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in het restaureren en repareren van bijna alle soorten horloges. (Antiek, vintage en moderne horloges). Hij is dan ook een specialist en meester uurwerkmaker bij "het Nederlands Gilde van Goudsmeden". Zie voor meer info deze website.

Willem van den Berg als horlogebouwer.

Met zijn ervaring en kennis als achtergrond is het bijna als van zelfsprekend dat Willem van den Berg was toegekomen aan het bouwen van zijn eigen " Willem van den Berg horloges ". In 2006 werden de eerste skylinehorloges in eigen atelier gebouwd en hiermee begaf hij zich direct in de Nederlandse Haute Horlogerie. In 10 jaar tijd heeft Willem van den Berg een collectie authentieke horloges ontwikkeld die stuk voor stuk tot de verbeelding spreken. In het voorjaar 2016 wordt VANDENBERG Watches officeel als merk gedeponeerd en met een nieuwe website staat het merk dan ook direct internationaal op de kaart.

In juli 2016 verhuist het bedrijf naar de Bergstraat 28 in Liempde (Gemeente Boxtel) en veranderd het bedrijf in "VANDENBERG horloge productie- en service centrum".

Filosofie

De filosofie achter het luxe horlogemerk is het bouwen van ambachtelijke horloges met een authentiek verhaal. Altijd gelimiteerd.

Kenmerken voor de exclusieve horlogecollectie zijn: hoge kwaliteit van de uurwerken en de vele handgemaakte onderdelen, de gebruikte (edel) materialen, het uurwerkmakers-ambacht, de beste uurwerktechniek en last but not least, custommade horloges, met een eigen verhaal en persoonlijke kenmerken in zich.

De schoonheid van de themahorloges, zoals het "Konings-horloge" en het "Vincent van Gogh-horloge", voldoen aan de eis der kunst. Haute Horlogerie in het innovatieve Brabant.

Teaser Alle Tijd

Over Willem van den Berg service centrum.


Als gerenommeerd horloger-restaurator met meer dan 45 jaar ervaring in het restaureren, repareren en onderhoud van alle soorten horloges en meester uurwerkmaker bij het "Nederlands Gilde van Goudsmeden" is hij een horlogemaker met liefde voor het horlogemakerambacht. Niet alleen de Haute Horlogerie horloges, de kostbare antieke en mechanische vintage horloges, maar ook de moderne horloges worden door hem met de grootste zorg en vakkennis hersteld en onderhouden. In Liempde wordt het service centrum voortgezet en kunt u met alle vragen en reparaties terecht.

Exclusieve horloges

Zie ook onze nieuwe website www.vandenbergwatches.com

Koningshorloge:

In 2013 heeft Willem van den Berg een herinneringshorloge gebouwd dat verwijst naar de troonswisseling van Koningin Beatrix en Prins Willem Alexander.

Een bijzondere gebeurtenis die zich gemiddeld om de 30 jaar voor doet, verbeeld in een kostbaar horloge.

Het enige echte Vincent van Gogh horloge komt natuurlijk uit zijn geboortestreek in Brabant.

Willem van den Berg Haute Horlogerie heeft het Vincent van Goghjaar 2015 gebruikt om een exclusief " Vincent van Gogh-horloge" te bouwen dat herinnert aan zijn 125e sterfjaar.

Meesterwerk:

In samenwerking met meesters van "het Nederlands Gilde van Goudsmeden" is met passie en hartstocht een Vincent van Gogh-horloge gerealiseerd dat de schilder Van Gogh eer aan doet. Zijn levenswandel samengevat in zeven handgeschilderde miniatuurtjes.

Vincent van Gogh was vooral gefascineerd door het traditionele Brabantse boerenleven. Hij maakte schilderijen van de familie de Groot die model stonden voor talloze studies van handen en boerenkoppen.

Zundert & Nuenen

Achterop is een 18 krt wit gouden plaquette van Vincent's zelfprotret, "man met grijze hoed", waarachter een verzegeld compartiment met Vincent van Gogh zijn gecertificeerde geboortegrond.

Toegevoegde waarde bij het horloge zijn het " DNA" van Vincent. De geboortegrond en het bronwater uit Zundert en snoeihout uit Nuenen van de beukenhaag uit de partorietuin.

30 maart 2015

29 juli 2015

4 juni 2015

5016-2016

Het Jheronimus Bosch horloge. In 2016 bedacht en gemaakt door Willem van den Berg ter herinnering aan 500 jaar overlijden van deze grootmeester kunstenaar, schilder, tekenaar. Dit gelimiteerde (10 stuks) horloge is een ode aan zijn tekeningen. De tekening "Het veld heeft ogen, het woud heeft oren" is als voorbeeld genomen voor het horloge.

Het horloge opbergboek met Certificaat voor Water, hout en steen uit " De Kleine Winst"

Skyline Horloge Rotterdam Skyline Watch Willem van de Berg

Rotterdam skylinehorloge!
Het ontstaan van het skylinehorloge Rotterdam, heeft als achtergrond een persoonlijke reden. Willem van den Berg heeft een Rotterdam skylinehorloge gemaakt, als ode aan de stad. Hij heeft het horlogemaker-vak aan de prestigieuze Christiaan Huygens vakschool mogen leren. De huidige skyline met de Erasmusbrug staat op het foedraal. Hierin is het horloge gemakkelijk in op te bergen. Op de wijzerplaat is de skyline te zien met de Euromast.

Wist u dat!?
We weten dat er over het horloge en haar geschiedenis veel bekend is. Toch hebben we nog enkele leuke feiten voor u op een rij gezet. Wist u bijvoorbeeld dat rond 1420 al de veeraandrijving is uitgevonden? Meer "Wist u dat!?", vindt u hier >

Laatste nieuws

Nieuwe atelier VandenBerg Watches
Sint-Oedenrode; juli 2018: Met de verhuizing naar Sint-Oedenrode is ook het atelier van VandenBerg Watches mee verhuist. Het nieuwe atelier is goed zichtbaar vanaf de Corridor. U gaat... lees verder >


Wij zijn verhuisd naar Sint-Oedenrode.
Per 1 juni 2018 is VandenBerg Watches gevestigd in Sint-Oedenrode: Corridor 17a,  5492 HA Sint-Oede... lees verder >


Jheronimus Bosch horlogedoos een bijzonder ontwerp.
Voor het Jheronimus Bosch horloge hebben we gekozen om een doosje in de vorm van een boek te maken. Het is per slot van rekening een ode aan zijn tekeneningen. Daarom heb ik de hulp ingeroepen van ... lees verder >


Meer nieuws >>

Naar boven >