Horloge accessoires exclusief gemaakt.

Misschien is het zakhorloge wel het enige sieraad van uw vader of grootvader dat over is van de draagsieraden. Het is een stukje geschiedenis van de familie.

Stolp in plaats van spijker!

Weet u geen betere plaats voor het antieke zakhorloge dan aan een spijkertje in de muur of in een doosje met watten, ver weggestopt in een of andere lade? Zo'n erfstuk uit de familie hoort toch zeker met zorg en liefde behandeld en gepresenteerd te worden!

Een opwaardering...! Bekijk onze oplossingen en zie hoe eenvoudig u een zakhorloge uit vervlogen tijden, hun waarde teruggeeft. Ook custom-made mogelijk. Wij kunnen op verzoek speciale stolpjes maken. Voor meer info over maten en prijzen neemt u contact met ons op.

Geblazen glazen horlogestolpen met glazen voet,  in diverse maken leverbaar

Deze geblazen stolpjes trekken geen stof aan zoals kunststof stolpjes en ze krassen niet. Ze zijn handgemaakt en uitgevoerd met een hangoogje bovenin het stolpje en staan op drie sierlijke, glazen bolletjes. Ze passen in ieder interieur en zijn leverbaar in 5 verschillende maten. De hierna volgende maten zijn verkrijgbaar, : 54mm € 97,50; 60mm € 109,50; 70mm € 115,00; en 90 mm € 179,00. Prijs is excl. verzendkosten. Custommade is ook mogelijk.

Horlogestolp handgemaakt glas

Voor "Hunter" zakhorloges worden speciale stolpjes gemaakt vanaf 100 mm voor € 225,00. Prijs onder voorbehoud. Deze kan per horloge varieren.

Schoonheid zit van binnen.

Het horlogeuurwerk gedemonteerd uit de kast op een appart zuiltje. Zo komt hier de schoonheid van het ambachtelijke werk maximaal tot zijn recht.

Horlogebanden

Wij tonen een exclusief assortiment van diverse soorten lederen horlogebandjes, die aan onze hoge eisen en die van verzamelaars en liefhebbers voldoen.

De horlogegebanden zijn altijd voorzien van een label als garantie van legaal geimporteerd leder. U zult begrijpen dat het belangrijk is voor de beschermde diersoorten als we praten over echt Louisiana kroko, hagedis, slang, struisvogel, olifant, eidechse, buffel, enz.. Ook hierin zien we het door ons zo geliefde ambachtelijk werk terug. Het zijn unieke horlogebandjes die met de hand zijn gemaakt. De merken die wij het meest verkopen zijn Di-Modell, Hirsch en Graf. De designs zijn ontworpen voor speciale horloges. Een symbiose van vakmanschap, traditie en innovatieve ideeën vormt de basis voor onze keuze voor deze horlogebanden. De meest voorkomende maten en het meest voorkomende model zijn op voorraad.

Gespen en vlindersluitingen.

Aan een horlogeband zit altijd een No Allergy gesp . Ook zijn er vouwsluitingen leverbaar.

Gesp

Voor gouden horloges zijn ook gouden gespen leverbaar en als ze onverhoopt niet meer leverbaar zijn kunnen wij ze voor u maken. Dan worden ze op maat gemaakt. Voor vintage merkhorloges wordt ook wel eens een copy gemaakt van een origineel model met het merk van het horloge erin.

Vouwsluiting.

Standaard zit er een gesp aan een horlogbandje. Die kan vervangen worden door een vouwsluiting. Het voordeel is dat het bandje langer meegaat en het veiliger is bij het aandoen van het horloge. De bandjes slijten meestal het eerst op de plaats waar de gesp zit. Bij een vlindersluiting wordt de kracht verdeeld over het hele bandje en daardoor heeft het bandje een langere levensduur van soms wel 75 %

Onderhoud lederen bandjes.

Een horlogebandje heeft niet veel, maar toch onderhoud nodig. Het is een natuurproduct. Als men een lederen bandje draagt moet men ervoor zorgen dat dit op tijd "rust" krijgt. Niet te strak aantrekken en 's-nachts het horloge afdoen. Als het bandje nat is, even laten drogen. Natuurlijk gaat u er niet mee zwemmen, u doet toch ook uw schoenen uit....! Bij klam weer of bij zweten, het horloge losjes dragen of even afdoen. Dat verlengt de levensduur van het bandje en het gaat niet ruiken. U kunt het leder aan de buitenkant zo nu en dan met blanke poets inboenen. Wel uitboenen, anders komt het in de kleren. Een lederen bandje gaat gemiddeld 2 jaar mee. Dat hangt van de persoonlijke omstandigheden af: hoe intens het horloge gedragen wordt, hoeveel lichaamsvocht men afscheidt, welk soort werk men doet en het klimaat waarin men werkt.

Prijzen

De prijs van een bandje hangt af van het soort leder, de gebruikte productiemethode, de materialen, de maatvoering en het model. U heeft al een heel mooi, echt lederen handgemaakt herenhorlogebandje vanaf ca € 30,00. Maar ook bandjes vanaf € 450,00 zijn geen uitzondering meer.

Horloge verzamelboxen

Voor de echte horlogeliefhebber is het kiezen leuker geworden, omdat de collectie in een oogopslag te zien is door het geslepen glas in de deksel.

Exclusieve horlogekist voor 8 horloges.

Deze fraai afgewerkte, gepolitoerde box is met wortelnotenhout gefineerd en van binnen bekleed, zodat de horloges beschermd zijn. Er kunnen 8 horloges in.

Wekker voor zakhorloges met een spillengang

Dit is zéér bijzonder! Een unieke replica van een horlogewekker uit de 19de eeuw. Die kan ook in massief zilver vervaardigd worden. Zij worden vervaardigd in oplagen van 10 stuks. Prijzen vanaf € 3.250,00

"GEEN BETERE RAADSMAN DAN DE TIJD" ( Menander )

Masonniek Jubileum Presse-papier klokje 2006

Dit klokje is speciaal gemaakt voor het Masonniek Jubileumjaar 2006: het 250 jarig bestaan van de vrijmetselarij in Nederland. Gelimiteerde oplagen.

Zilveren "Sint-Jan" 2007, vervaardigd door Venrooy Goud- en Zilverfabriek.

Een klokje in dit kunstwerkje bouwen! Dat was een uitdaging die ik niet uit de weg kon gaan: ik heb een uurwerkje in de Sint-Janstoren gebouwd! Bij de presentatie van dit meesterwerkje (gemaakt door de firma Venrooy in 's-Hertogenbosch) in 2007 in het Noord-Brabants Museum, had ik ook mijn klokje klaar.

Het begin

Anno 1964. Dit is het eerst gemaakte klokje van Willem van den Berg. Gebold en gehamerd staalplaat, met de puntlastechniek, gebogen draad en geklonken koperen cijfers. Het heeft een elektrisch uurwerk en was een schoolopdracht.

Sinds augustus 2016 gevestigd in: Bergstraat 28, 5298 VK Liempde (NB)

Naar boven >