Horlogebouwer Willem van den Berg maakt originele ambachtelijke horloges, gelimiteerd en custome-made met een eigen persoonlijk verhaal. "Door de persoonlijke betrokkenheid van het horloge is het de status voorbij".

Op http://www.vandenbergwatches.com vindt u meer informatie over het unieke koningshorloge en de, met 3 award's bekroonde "Willem van den Berg Lifetime-horloge" ofwel Gedenkhorloge. (Zie hiervoor ook onze website van => www.dwci.nl )

Nieuw in 2020.

Groen is het nieuwe blauw.

Dit stoere jachthorloge met een gravure van everzwijnen in het bos bij volle maan met de uil op muizenjacht. De wijzerplaat is gemaakt van groen transparant emaille.

18 krt (750/1000) Gouden kast met lederen band. Uurwerk automatic Eta 2834-2. Sint Hubertus is de beschermheilige van de jacht. 18 krt.18 krt (750/1000) Wit goud.

Gelimiteerde oplage. Leverbaar in goud goud/staal en staal. Vanaf € 46.500

Horlogebouwer Willem van den Berg is een gerenommeerd meester horlogemaker van het Nederlands Gilde van Goudsmeden en bouwt horloges volgens de meest edele tradities en biedt u de mogelijkheid om een zich onderscheidend horloge aan te schaffen.

Mannensieraad; En zijn horloges voor mannen niet het enige sieraad dat tot de verbeelding spreekt?

Sommige horloges hebben een historisch of cultureel thema zoals de troonswisseling van Koning Willem Alexander of het 125e sterfjaar het Vincent van Gogh. Door het unieke karakter gelieft bij de verzamelaars en/of als belegging.

Een bijzonder custommade liftime-horloge met een persoonlijk thema of verhaal spreekt bij vele aan. Ze zijn een aanvulling voor de verzameling en voor hen die van exclusieve en bijzondere horloges houden en durven te genieten van deze horloges met een verhaal en de achterliggende technologie bewonderen. "Tijd als een verheven luxe"

OVERZICHT EN BESCHRIJVING VAN ONZE COLLECTIE HORLOGES

Dit chronograaf horloge met achterin, als rotor van het uurwerk, de 'Bossche draak' die waakt over de stad.

Op de achtergrond is de skyline van 's-Hertogenbosch te zien, met rechts het provinciehuis en links de Sint-Jan basiliek.

SKYLINE HORLOGES

Ze onderscheiden zich niet alleen door hun authenticiteit en originaliteit: wat het meest tot de verbeelding spreekt, is de Skyline - in het horloge - van het geliefde dorp of de stad van de drager, samen met het handgemaakte symbool van die stad of dat dorp, achterop zichtbaar verborgen, als kunstzinnig onderdeel verwerkt in het uurwerk. Doordat de skyline én het stadssymbool in het horloge verwerkt zitten, zal de drager zich ten allen tijde verbonden voelen met zijn thuis. "Hoe Nederlands kan een horloge zijn"!

Skylinehorloge 's-Hertogenbosch

Skylinehorloges

:

In de wereld der horloges behoren onze exclusieve "Skyline" horloges tot de meest originele.

Er zijn tot nu toe twee steden vereeuwigd door zo'n horloge, met achterin een miniatuur van de icoon van die stad, als rotor ingebouwd. In principe kan voor iedere stad een horloge gemaakt worden.

"Skyline 's-Hertogenbosch"

&

" Skyline Rotterdam"

Skylinehorloge Rotterdam 18 ktr. goud, automatic Eta 2934-2 uurwerk met dag, datum,Diameter 42 mm dikte 13 mm, waterdicht. Ook in geel goud, goud/staal en staal uitgevoerd. Gelimiteerd 51 stuks

Het "Champlevé Cadran" herenhorloge.

Champlevé is een emailleertechniek. Die techniek is in deze wijzerplaat toegepast bij de emaille cijfers. De stijl doet denken aan de antieke Engelse en Hollandse horloges uit de 18de eeuw. (Zie het uurwerkje bij het Kroningshorloge). Ook hier is het oude uurwerkmakersambacht goed zichtbaar.

Ambacht is modern en meer dan nostalgie. Het is geherwaardeerd en de technologie voorbij. Door toepassing van de modernste technieken wordt het eigentijds handwerk een verlengstuk van de ambachtelijke horlogemaker en niet omgekeerd. Alle horloges worden in eigen altelier door Willem van den Berg zelf gemaakt.

Een horloge met handgemaakte geblauwd-stalen wijzers, een zilveren wijzerplaat, met emaille cijfers, een gouden ajourgezaagde en gegraveerde rotor, in een kast van 18 krt. goud/staal met alligatorlederen band en gouden gesp.

Een uniek Koningshorloge in een 24 krt. vergulde rijksappel met edelstenen, ter herinnering aan de troonswisseling van Koninging Beatrix en Willem Alexander op 31 april 2013. Het is met de handgemaakt naar voorbeeld van een horloge ter herrinnering aan de kroning van George de 1e uit 1714. De gouden wijzers zijn voorzien van een kroon. De zilveren wijzerplaat heeft zwart emaille cijfers behalve de Romijnse cijfers, die zijn uitgevoerd met koningsblauw emaille. De rosé gouden rotor verteld het verhaal dat overeenkomt met de wijzerplaat uit 1714, maar nu met Prinses Beatrix die de kroon overdraagt aan Koning Willem Alexander. Ook handgegraveerd. De watchwinder waarin het horloge wordt opgeborgen is in de vorm van een rijksappel waardoor het totale plaatje een koninklijke uitstraling heeft.

BEKROOND LIFETIME HORLOGE MET PERSOONLIJKE VERHAAL EN ALS GEDENKHORLOGE.

Het Lifetimehorloge als een Gedenkhorloge van Willem van den Berg, kan ook onder de naam Dutch Watch Company International geleverd worden. (DWC)


Willem van den Berg vervaardigt exclusieve custome-made Lifetimehorloges. Hoogtepunten uit uw leven subtiel verwerkt in een horloge en vereeuwigt voor het nageslacht. Initialen in de wijzerplaat (handgegraveerd), uw handtekening of een symbool op de zijkant van de kast gegraveerd, uw sterrenbeeld en/of geboortedatum in een handgemaakte rotor, een haarlokje van uw kinderen, of zelfs een weinig as van een dierbare overledene kan in dit horloge bewaard worden, als zodanig een gedenkhorloge. Het horloge zélf 'vertelt' uw exclusieve levensverhaal. Zowel in de wijzerplaat, als in en om de kast en in het uurwerk. Het Lifetimehorloge kan telkens aangepast worden als er zich een bijzonder moment voordoet: het horloge 'groeit' met uw leven mee...! Een Lifetimehorloge van Willem van den Berg draagt een verhaal in zich dat voor u en uw nageslacht een speciale en blijvende betekenis heeft. De bijgeleverde watchwinder zorgt ervoor dat het horloge blijft lopen als het niet gedragen wordt.

De horloges zijn leverbaar in staal goud/staal en goud. Voor meer informatie neemt u contact op met Willem van den Berg of een distributeur bij u in de buurt . Zie ook onze website van Dutch Watch Company International. www.dwci.nl .

Kunst, emotie en industrie komen dichter bij elkaar in het Lifetimehorloge. Willem van den Berg pleit met zijn Lifetimehorloge voor het herstel van ambachtelijke productie. Daarmee zijn waarden uit het middeleeuwse verleden verbonden. Ondanks de eeuwen lange erosie van het ambacht staat ambachtelijk vakmanschap weer in het midden van de belangstelling.

De gouden plaquette en wijzers kunnen ook gemaakt worden van, bijvoorbeeld, een oude trouwring uit de familie. Hierdoor krijgt het een toegevoegde waarde.

MEER OVER DE COLLECTIE

Over de "Willem van den Berg" horloges

Teaser Alle Tijd

Na een succesvolle periode als Horloger-Restaurator is Willem van den Berg begonnen aan een nieuw hoofdstuk, het bouwen van een eigen "Willem van den Berg" horloge! In het eigen atelier worden de horloges bedacht, ontworpen en met de grootste zorg gebouwd. Ze hebben allen een verhaal.

Willem van den Berg Horlogemaker

Passie als bron van de "Willem van den Berg" horlogecollectie.

De "Willem van den Berg" collectie is ontstaan uit een passie voor het horlogemakersvak en biedt liefhebbers hiervan buitengewone mogelijkheden.
"Willem van den Berg" horloges kenmerken zich door hun kwaliteit, originaliteit en authenticiteit. Het zijn horloges met een verhaal. Een verhaal, verteld door het horloge zélf, dat de gevoelens en emoties van de eigenaar vertegenwoordigt. Het is méér dan een luxe voor de bezitter. Een "Willem van den Berg" horloge is een horloge dat voor altijd een emotionele betekenis heeft voor mensen die het gekregen of gekocht hebben.

Nieuw in onze collectie is het chronograaf horloge met een gangreserve, met achterin het horloge de "Bossche moerasdraak".

Draak van een stad.
's-Hertogenbosch lag vroeger, en nu nog ten dele, in een moerasgebied. De omgeving van de stad was (en is) makkelijk onder water te zetten. De stad werd daarom ook wel de moersdraak genoemd en gold als een onneembare vesting. In 1629 wilde Frederik Henderik 's-Hertogenbosch veroveren. De inwoners van 's-Hertogenbosch maakten zich aanvankelijk geen zorgen vanwege de drassige ondergrond, maar door het gebied rond de stad droog te malen lukte het Frederik Hendrik toch om de stad in te nemen. Bij het Beleg van 's-Hertogenbosch in 1629 had Jan Adriaanszoon Leeghwater (De Rijp, 1575 - Amsterdam, 1650) de leiding bij het droogleggen van de moerassen rondom het door de Staatse troepen belegerde 's-Hertogenbosch.Deze gewaardeerde (oorspronkelijk) drinkfontein kwam tot stand uit de nalatenschap (een legaat van Fl. 10.000,--) van de Commissaris van de Koningin, jhr. mr. P.J. Bosch van Drakenstein (20 mei 1894), en werd ontworpen door de stadsarchitect-ingenieur J.Dony. Het door Fa. Glaudemas en Jac en Jos Goossens uitgevoerde fontein-monument, werd op 19 juli 1903 in gebruik genomen. Deze draak kunt u herkennen in het chronograaf horloge

.

Het horloge heeft een automatisch chronometeruurwerk met een gangreserve indicatie, een datum en een stopwatch functie de z.g. chronograaf.

Achterin het horloge is een voorstelling van goud en zilver gemaakt, die als rotor voor het uurwerk dient. De handgegraveerde 24 karaats gouden draak op zijn zilveren sokkel voor de skyline van 's-Hertogenbosch. Het horloge is voorzien van saffier glas en een alligator lederen horlogeband met gouden gesp. Op verzoek kan er een persoonlijke wens in het horloge verwerkt worden zodat het horloge nog specialer wordt.

Het afgebeelde horloge is van 18 krt.(750/1000) rosé goud gemaakt en voorzien van een alligator lederen band met gouden gesp.

GEDENKEN DOEN WE ALLEMAAL

Dameshorloge "Pont de Verge Ajour" custommade.

De damescollectie bestaat uit 2 modellen. "Pont de Verge Ajour"en "Pont de Verge". Deze horloges, met Zwitserse mechanisch uurwerken, zijn uitgevoerd met zilveren gegraveerde wijzerplaten. Naar wens van de klant worden initalen of jaartallen in de wijzerplaat verwerkt. Zonder dat kan natuurlijk ook.
Gepersonifieerd door initialen en/of jaartallen die voor u een speciale betekenis hebben, zijn deze in renaissancestijl verwerkt en ajour gezaagd en gegraveerd. "Het leven is een aaneenschakeling van bijzondere momenten": Uw verhaal, dat is verwerkt in het horloge! De massief zilveren wijzerplaat wordt met de hand gemaakt evenals de gouden wijzers.
Hier ziet u het ontstaan van een zilveren ajourgezaagde wijzerplaat "Pont de Verge ajour" met de letters "G v d L " verwerk in het lijnenspel.
De wijzerplaat wordt daarna met de hand gegraveerd.

Voorbeelden

Ook de goudenwijzers worden met de hand gemaakt en gepolijst.

Damescollectie Pont de Verge ajour
Of b.v. twee jaartallen "1973-2008" die een bepaalde periode samenvatten, in elkaar gevlochten als een kostbare herinnering, behoord ook tot de mogelijkheden of de eerste letters van de voornamen van de partners en de achternaam.

Damesgedenkhorloge "Pont de Verge"

Willem van den Berg damescollectie antique Pont de Verge

Het dameshorloge, "Pont de Verge", is een 'gedachte' aan de horloges uit de 17de eeuw.

Willem van den Berg dames collectie met achterin een diamant verwerkt.

In beide typen dameshorloges zit achterop het uurwerk is een originele, antieke spillenkloof (pont de verge) uit een zakhorloge in het horloge gemonteerd, een ornament met een diamant. Een diamant, als symbool voor de bijzondere momenten in het leven.
Voor meer info over deze horloges en eventuele mogelijkheden, kunt u het best even contact met ons opnemen.

Naar boven >