"KUNST VINDT OVERAL VOEDSEL!".

VANDENBERG WATCHES;

Made in The Netherlands

Het narrenschip Jheronimus Bosch

Het herdenkingsjaar 500 jaar Jheronimus Bosch, was weer zo'n moment om een horloge te bouwen dat recht doet aan zijn status als meest bijzondere schilder uit de 14e eeuw en nu nog steeds tot de verbeelding spreekt.

Thema: "Ode aan de tekeningen van Jheronimus Bosch"

Bij ieder van de 10 gelimiteerde horloges wordt wat water uit waterput, een fragment van 'n vloerdeel en een stukje van een steen uit het fundament uit het Jheronumus Bosch werkhuis "De Kleine Winst" aan de markt in 's-Hertogenbosch geleverd. Als horlogedoos is een boek gemaakt met perkament bekleed. Tomas Vriends heeft het bijgeleverde boek over "De tekeningen van Jehronimus Bosch " gesigneerd. Het horloge staat in het teken van de tekening "Het veld heeft ogen, het bos heeft oren".

De geblauwd stalen wijzers zijn in de vorm van veren gemaakt en de secondewijzer is een echt veertje. Achterop het horloge staat het portret van Jheronimus in 18 K. goud met daarin wat steengruis uit zijn werkhuis. De kast is 42 mm rond en uitgevoerd in Goud/staal met struisvogel lederen band. Het Eta 2834-2 uurwerk is Swiss made automatic met datum.

Het enige echte "Vincent van Gogh horloge", geheel gemaakt in zijn "achtertuin".

Eén van de 7 schilderijtjes ( hier een miniatuur uit zijn Nuenense periode )

Koningshorloge.

Het koningshorloge met rijksappel, gemaakt ter herinnering aan de inhuldiging van Koning Willem Alexander op 30 april 2013

Lifetime horloge awarded!

Het gedenkhorloge is een assierraad uit de serie Lifetime horloges is met 3 award's bekroond. Het handgemaakte horloge heeft een compartiment waarin een haarlokje of zelf wat as in bewaard kan worden met persoonlijke initialen werkt in de wijzerplaat.

Lifetime watch bicollor

Custome-made en gelimiteerde horlogecollectie kunt u zien bij VandenBerg productie / service centrum in Sint-Oedenrode.

Doe net als Olympiër en horlogeverzamelaar Bas Verwijlen heeft gedaan. Zijn passie voor de sport en de deelnamen aan drie olympische spelen heeft Willem van den Berg verwerkt in een Champlevé horloge. Dit originele handgemaakte unieke exemplaar is het meest persoonlijke en dierbare horloge uit zijn collectie geworden. Met zijn verhaal in dit ontwerp zal hij, bij een ieder die het horloge mag zien, ten alle tijden een onvergetelijke indruk achterlaten.
Technische details.
Kast : Staal met saffier glas en alligator lederen band.
Uurwerk: Swiss made Eta 2834-2 automatic
Wijzerplaat: Zilver met emaille
Wijzers: Uurwijzer de Olympische vlam in staal met goud, secondewijzer: Olympische ringen.
Rotor: Bejing-China 2008, London Engeland 2012, Rio de Janeiro- Brazilië 2016.
Extra: Persoonlijke gravures van Data, tijden en symbolen
Design: Willem van den Berg

Chronograaf met reserve de mars

Skylinehorloge 's-Hertogenbosch

Skyline horloge Den Bosch

Skylinehorloge Rotterdam

Champlevé Cadran

Pont de Verge ajour dameshorloge

Pont de Verge dameshorloge

Wellicht is ook uw belangstelling gewekt voor een horloge met uw persoonlijk verhaal erin. U kunt het door "Willem van den Berg Haute Horlogerie" laten maken.

"Horlogekunst! Of zijn het kunsthorloges?" => http://www.vandenbergwatches.com

Naar boven >