Welkom op onze speciale reparatie-site van VandenBerg Watches.

U vind hier alles over onze horlogereparaties- restauraties, tips en weetjes.

Het is goed te weten dat u voor bijna alle soorten van reparatie, restauratie en/of advies van uw dierbare horloge(s) bij Willem van den Berg terecht kunt. Uitgesloten zijn replica horloges.

Wij zijn een All Round Service Center en Officieel gecertificeerd voor: Omega, Longines, Maurice Lacroix, Certina, Tissot, Rado, Balmain, Hamilton ,Calvin Klein, Epos, Davosa, MeisterSinger.

Horlogemaker Willem van den Berg

Voor antwoorden en/of tips over onderhoud, reparatie en restauratie van uw geliefde horloge, nieuw, vintage- of antieke horloges kunt u bij ons terecht. Bel ons gerust of stuur een mail. Zie contact voor de gegevens.

Klik op de link als u ons wilt MAILEN om uw horloge op te sturen of op te halen?

TIPS om uw horloge veilig in te pakken zie: horloge inpakken info =>

Vertrouwen
Het aanbieden van uw dierbaar horloge voor onderhoud en/of herstel is vooral een kwestie van vertrouwen. De schriftelijke offerte is vrijblijvend en getuigt van ruim 45 jaar specialisatie in horlogerestauratie en -reparatie. Het is goed om altijd even een afspraak te maken als u langs wilt komen zod
at u weet dat wij er zijn en dat wij tijd hebben voor al uw vragen.

Familiewapen van den Berg

Of het nu gaat om een nieuw of oud pols- of zakhorloge, een erfstuk, museumstuk of een modern elektronisch horloge: elk horloge verdient het om onderhouden te worden.

technisch hoogstandje van 16e eeuwse kunst in de wetenschap uit Augsburg

"DE TIJD VERSTERKT WAT HIJ NIET VERNIETIGT"

Emotie
Een horloge is een complex product en getuigt van een wetenschap die al meer dan 500 jaar evolueert. Naast een wonder van microtechniek is het een sieraad. Het geeft uitstraling aan diegene die het draagt. Het vertelt iets van: wie u bent en waar u van houdt. Meestal draagt het een verhaal in zich, iedere keer weer een ander. Zo heeft elk horloge een waarde, de persoonlijke waarde die u eraan geeft, en soms zelfs een culturele en/of historische waarde.

Ambacht
Horlogemaker Willem van den Berg

Vroeger was er in elke stad wel een echte horlogemaker te vinden. Tegenwoordig is dat niet meer, ze zijn op één hand te tellen. U heeft mij gevonden, dus neem de tijd, lees en kijk rustig rond, en ervaar wat ik als horlogemaker doe en beoordeel zélf of ik u van dienst kan zijn. Deel mijn passie voor het oude uurwerkmakersambacht!

All Round Service Center

Willem van den Berg is officieel Gecertificeerd Service Center voor: OMEGA, LONGINES, CERTINA, RADO, HAMILTON, TISSOT, MAURICE LACROIX, BALMAIN, CALVIN KLEIN, DAVOSA, EPOS, MEISTERSLINGER horloges.

Sinds jaren biedt de Swatchgroup ons een betrouwbare en snelle toelevering van horlogeonderdelen voor Omega SA , Longines, Tissot, Certina, Hamilton, Rado, Calvin Klein en Balmain horloges. Sinds 1 januari 2012 worden onderdelen uitsluitend aan geselecteerde bedrijven toegeleverd. Omdat wij aan de hoogste fabriekseisen (niveau 3) van bovenstaande merken voldoen is ons bedrijf geselecteerd en kunnen wij u de service blijven verlenen die u van ons gewend bent.

Ook voor vele andere merken zoals; Rolex, Ebel, Corum, TAG Heuer enz. kunnen wij bijna alle, zoniet alle onderdelen bestellen en voor u repareren. Soms moeten horloges toch opgestuurd worden. In dat geval verzorgen wij dat ook voor u. U hoeft dus geen dealer meer te gaan zoeken voor de reparatie van uw geliefde horloge. Vanaf nu dus geen teleurstelling meer om een goede horlogemaker te vinden die verstand van zaken heeft. Vragen staat vrij. Wij beantwoorden ze graag.

"Omega" horloge, uit de jaren 50

Garantie en tips over onderhoud, waterdichtheid, prijzen enz.

Op alle horloges die u bij ons koopt of laat repareren, krijgt u 12 maanden garantie. Op de nieuwe horloges en Omega en Longines reparaties zelfs 24 maanden. Van alle aangeboden reparaties wordt eerst, geheel vrijblijvend, een prijsopgave gemaakt. Ook een eventueel advies is gratis. Dus geen onaangename verrassingen!

TIPS: ONDERHOUDEN VAN UW HORLOGE
- Het horloge bedienen zoals deze staat beschreven in de omschrijving.
- Open nooit zelf de horlogekast om het uurwerk te bekijken maar laat dit over aan een gecertificeerd horlogebedrijf of een officiële dealer.
- Verzoek de Goden niet maar als u toch met het horloge aan gaat zwemmen, spoel dan na het zwemmen in zee of zwembad met chloorwater uw horloge even af met zoetwater.
- Zorg er wel voor dat de kroon goed gesloten blijft. Als deze open staat kan er sneller vocht en vuil in het uurwerk komen.
- Het horloge niet blootstellen aan extreme temperatuurverschillen. Laat het horloge daarom nooit een omgeving van een warmtebron of in de volle zon liggen.
- Vermijd contact met chemische of vluchtige producten.
- Probeer zo veel mogelijk hevige stoten en schokken te vermijden.
- Het horloge niet blootstellen aan magnetische velden

Voor tips over onderhoud, waterdichtheid, opsturen, woordenlijst enz. zie horloge service info =>

Horlogereparatie zakhorlogeuurwerk met slagwerk en stopwatch

Modern gecompliceerd "Corum" horloge

Electronisch stemvorkhorloge "Omega 1220", en een mechanisch uurwerk uit ca 1950.

Horloge gereedschap

Waarvoor heeft uw horloge STENEN nodig?

Alleen stenen hebben een oppervlak, dat hard en glad genoeg is om metalen onderdelen onafgebroken, jaar in jaar uit, op te laten draaien met een minimum aan slijtage. Stenen houden ook de microscopische druppeltjes olie vast, die het draaipunt van elk klein asje smeren. Ruwe steentjes kosten op zich niet zo veel; het ongelooflijk nauwkeurige bewerken en het volmaakt-juist plaatsen in het horloge geven er pas waarde aan en maken uw horloge zo betrouwbaar loopt. En hoewel een bepaald aantal stenen noodzakelijk is op vitale punten, moet u wél weten dat méér stenen heus niet altijd méér kwaliteit van het horloge betekent.

Voorbeelden van een gecompliceerde antieke zakhorloges met slagwerk

Aangesloten bij het UF (Uurwerkherstellers Forum)

Logo van het UF

Voor u als klant betekent dit, dat wanneer een onderdeel voor uw horloge niet meer in de reguliere handel leverbaar is, wij met ongeveer tweehonderd collega's contact hebben om te vragen of zij dit onderdeel in voorraad hebben. Dit contact verloopt via Internet.
Het voordeel hiervan is dat u niet zelf een andere horlogemaker hoeft te zoeken die het onderdeel misschien heeft.
De aangesloten horlogemakers genieten het voordeel dat er geen onnodige reparaties worden aangeboden.
De collega's die hieraan deelnemen, herkent u aan het logo.

Erkent leerbedrijf heeft nieuw logo

Atelier/leerbedrijf

Wij zijn een door het => SVGB erkend leerbedrijf voor aspirant horloge- en klokkenmakers. Vele stagiaires van de =>vakschoolschoonhoven zijn hier al in de leer geweest en hebben zich een plaats verworven in de Haute Horlogerie in Nederland en zelfs in Zwitserland.

Replica en namaakhorloges worden niet gemaakt.

U kunt bij ons NIET terecht met namaak en/of replica horloge. Deze worden in zijn geheel niet gemaakt. Het is echt fout, niet alleen om de handel maar het is ook geen duurzaam product omdat after-sale service onmogelijk is, onderdelen niet te krijgen zijn en dus slecht voor het milieu en economie. Bedenk dat "Uw horloge vertelt wie u bent en waar u voor staat". Goedkoop is ook hier duurkoop. Liever minder van echt, dan veel van namaak.

Ook niet gemaakt worden horloges die men als verloren beschouwt, zoals dit antiek zakhorloge met slagwerk dat niet in de kluis maar onder een bloempot werd opgeborgen. Slechts de herinnering blijft dan over.

Van sommige merkhorloges ondervinden wij problemen bij de toelevering van onderdelen waardoor wij die reparatie niet zelf kunnen verzorgen. In dat geval wordt het horloge opgestuurd naar het desbetreffende cervice center voor reparatie. Ook dit verzorgen wij voor u zonder extra kosten.

Vragen? Zie onder hoofdstuk "contact" en neem vrijblijvend contact met mij op.

Maanstand info

Zie hier voor de maanstanden

Opleiding
Willem van den Berg, die zijn opleiding aan de prestigieuze Christiaan Huygensschool heeft voltooid, is sinds 1972 horlogemaker. Door jarenlange bijscholing en het volgen van specifieke cursussen is hij allround vakman geworden.

De Orlosimaaker

Ode aan de horlogemaker in gebrandschilderd glas.

De Orlosimaaker had slechts deze naam gemeen. Niet alleen de constructie maar ook de vormgeving verschilden bij de uurwerken. Men ging bij een meester uurwerkmaker in de leer, om zich eerst als leerling en daarna als gezel tot "meester orlosimaaker".

Zie ook onze website van => http://www.vandenbergwatches.com

VandenBerg Watches is ook te vinden op www.antiekwinkel-info.nl.

Naar boven >