Welkom bij Haute Horlogerie Willem van den Berg

Zie hiervoor ook onze website van => http://www.vandenbergwatches.com

" Willlem van den Berg Haute Horlogerie" is een voortzetting van "Willem van den Berg antieke uurwerken" , in 1980 opgericht. Vanaf 2001 is Willem van den Berg zich gaan specialiseren in horloges.

Willem van den Berg als horlogebouwer.

Met zijn ervaring en kennis als achtergrond is het bijna als van zelfsprekend dat Willem van den Berg nu is toegekomen aan het bouwen van zijn eigen " Willem van den Berg horloges ". In 2006 worden de eerste skylinehorloges in eigen atelier gebouwd en hiermee begeeft hij zich direct in de Nederlandse Haute Horlogerie.

Boetique

Eind 2014 veranderd het bedrijf in een boetique en worden er exclusief "Willem van den Berg" horloges gebouwd en verkocht. De zaak is gevestigd in een historisch pand in het centrum van 's-Hertogenbosch.

Filosofie

De filosofie achter het luxe Bossche horlogemerk is het bouwen van gelimiteerde ambachtelijke horloges met een authentiek verhaal.

Kenmerken voor de exclusieve horlogecollectie zijn: hoge kwaliteit van de uurwerken en de vele handgemaakte onderdelen, de gebruikte (edel) materialen, het uurwerkmakers-ambacht, de beste uurwerktechniek en last but not least, custommade horloges hebben een eigen verhaal in zich met persoonlijke kenmerken.

De schoonheid van de themahorloges, zoals het "Konings-horloge"en het "Vincent van Gogh-horloge", voldoen aan de eis der kunst. Haute Horlogerie in 's-Hertogenbosch.

Teaser Alle Tijd

Over Willem van den Berg, de horloger
Als gerenommeerd horloger-restaurator met meer dan 45 jaar ervaring in het restaureren, repareren en onderhoud van alle soorten horloges en meester uurwerkmaker bij het "Nederlands Gilde van Goudsmeden" is hij een horlogemaker met liefde voor het horlogemakerambacht. Niet alleen de Haute Horlogerie horloges, de kostbare antieke en mechanische vintage horloges, maar ook de moderne horloges worden door hem met de grootste zorg en vakkennis hersteld en onderhouden.

Exclusieve horloges

Zie ook onze nieuwe website www.vandenbergwatches.com

Koningshorloge:

In 2013 heeft Willem van den Berg een herinneringshorloge gebouwd dat verwijst naar de troonswisseling van Koningin Beatrix en Prins Willem Alexander.

Een bijzondere gebeurtenis die zich gemiddeld om de 30 jaar voor doet, verbeeld in een kostbaar horloge.

Het enige echte Vincent van Gogh horloge komt natuurlijk uit 's-Hertogenbosch.

Willem van den Berg Haute Horlogerie heeft het Vincent van Goghjaar 2015 gebruikt om een exclusief " Vincent van Goghhorloge" te bouwen dat herinnert aan zijn 125e sterfjaar.

Meesterwerk:

In samenwerking met meesters van "het Nederlands Gilde van Goudsmeden" is met passie en hartstocht een Vincet van Goghhorloge gerealiseerd dat de schilder Van Gogh eer aan doet. Zijn levenswandel samengevat in zeven handgeschilderde miniatuutjes.

Vincent van Gogh was vooral gefascineerd door het traditionele Brabantse boerenleven. Hij maakte schilderijen van de familie de Groot die model stonden voor talloze studies van handen en boerenkoppen.

Zundert & Nuenen

Achterop is een 18 krt wit gouden plaquette van Vincent's zelfprotret, "man met grijze hoed", waarachter een verzegeld compartiment met Vincent van Gogh zijn gecertificeerde geboortegrond.

Toegevoegde waarde bij het horloge zijn het " DNA" van Vincent. De geboortegrond en het bronwater uit Zundert en snoeihout uit Nuenen.van de beukenhaag uit de partorietuin.

30 maart 2015

29 juli 2015

4 juni 2015

Skyline Horloge Rotterdam Skyline Watch Willem van de Berg

Rotterdam skylinehorloge!
Het ontstaan van het skylinehorloge Rotterdam, heeft als achtergrond een persoonlijke reden. Willem van den Berg heeft een Rotterdam skylinehorloge gemaakt, als ode aan de stad. Hij heeft het horlogemaker-vak op de prestigieuze Christiaan Huygens vakschool mogen leren.De huidige skyline met de Erasmusbrug staat op het foedraal. Hierin is het horloge gemakkelijk in op te bergen. Op de wijzerplaat is de skyline te zien met de Euromast.

Wist u dat!?
We weten dat er over het horloge en haar geschiedenis veel bekend is. Toch hebben we nog enkele leuke feiten voor u op een rij gezet. Wist u bijvoorbeeld dat rond 1420 al de veeraandrijving is uitgevonden? Meer "Wist u dat!?", vindt u hier >

Laatste nieuws

We gaan VERHUIZEN en zijn nu gesloten tot 8 augustus
Vanaf nu kunt u niet meer terecht in 's-Hertogenbosch met uw horloges. Zoete lieve Gerrtje gaat naar LIEMPDE toe. Vanaf 8 augustus in de Bergstraat 28. VANDENBERG WATCHES "Horlogeproductie- en serv... lees verder >


Bas Verwijlen wensen wij een goede Olympische spelen
Waar haald Bas Verwijlen de kracht vandaan? Op youtube te zien en ook geeft Bas hier zijn liefde voor horloges toe. Zie: https://www.youtube.com/watch?v=WXTbsBHRquc ... lees verder >


Willem van den Berg gaat verhuizen!!
Per 1 augustus 2016 gaan wij verhuizen naar:  Bergstraat 28 Liempde.   Horloge-productie en Service-centrum:  Onze "Van den Berg horloges" gaan we vanaf 1 aug. produceren... lees verder >


Meer nieuws >>

Naar boven >