Welkom bij Haute Horlogerie Willem van den Berg

Over Willem van den Berg, de horloger
Bij de bourgondische Bossche horlogemaker Willem van den Berg, staat alles in het teken van horloges. Als gerenommeerd horloger-restaurator met meer dan 40 jaar ervaring in het restaureren, repareren en onderhoud van alle soorten horloges en meester uurwerkmaker bij het "Nederlands Gilde van Goudsmeden" is hij een horlogemaker met liefde voor het horlogemakerambacht. Niet alleen de Haute Horlogerie horloges, de kostbare antieke en mechanische vintage horloges, maar ook het moderne quartzhorloge, wordt door hem met de grootste zorg en liefde onderhouden.

Willem van den Berg dé horlogebouwer.

Met zijn ervaring en kennis als achtergrond is het bijna als van zelfsprekend dat Willem van den Berg nu is toegekomen aan het bouwen van zijn eigen "Willem van den Berg horloges". Kenmerkend voor zijn exclusieve horlogecollectie zijn de gelimiteerde oplagen, de authenticiteit, de hoge kwaliteit van gebruikte (edel) materialen, de verhalen die in de horloges verwerkt worden, de Swissmade uurwerktechniek en last but not least, het traditionele uurwerkmakers-ambacht. Vooral de costume made horloges met persoonlijke kenmerken en themahorloges onderstrepen dit. De filosofie achter het luxe Bossche horlogemerk is het bouwen van ambachtelijke horloges met een verhaal. Haute Horlogerie in 's-Hertogenbosch.

Teaser Alle Tijd

Horloges met een goed verhaal.

Koningshorloge: In 2013 heeft Willem van den Berg een herinneringshorloge gebouwd dat verwijst naar de troonswisseling van Koningin Beatrix en Prins Willem Alexander. Een bijzondere gebeurtenis die zich gemiddeld om de 30 jaar voordoet, verbeeld in een kostbaar horloge.

Vincent van Gogh horloge. Dit jaar 2015 wordt ter herinnering aan het 125e sterfjaar van Vincent van Gogh een gelimiteerde serie gouden horloges gebouwd. In samenwerking met meesters van het Nederlands Gilde van Goudsmede wordt een ambachtelijk Vincet van Goghhorloges gebouwt. Zijn levensverhaal staat centraal dat zich in het horloge verbeeld.

Vincent van Gogh zijn geboortegrond, bronwater en beukenhaaghout uit Nuene, voor bij het horloge, zijn voorzien van officiële certificaten.

Skyline Horloge Rotterdam Skyline Watch Willem van de Berg

Rotterdam skylinehorloge!
Het ontstaan van het skylinehorloge Rotterdam, heeft als achtergrond een persoonlijke reden. Willem van den Berg heeft een Rotterdam skylinehorloge gemaakt, als ode aan de stad. Hij heeft het horlogemaker-vak op de prestigieuze Christiaan Huygens vakschool mogen leren.De huidige skyline met de Erasmusbrug staat op het foedraal. Hierin is het horloge gemakkelijk in op te bergen. Op de wijzerplaat is de skyline te zien met de Euromast.

Wist u dat!?
We weten dat er over het horloge en haar geschiedenis veel bekend is. Toch hebben we nog enkele leuke feiten voor u op een rij gezet. Wist u bijvoorbeeld dat rond 1420 al de veeraandrijving is uitgevonden? Meer "Wist u dat!?", vindt u hier >

Laatste nieuws

Vincent van Goghhorloge
Aan het Vincent van Goghhorloge wordt op het ogenblik de laatste hand gelegd. Het afgelopen jaar hebben wij een bijzonder exclusief 18 karaat gouden Vincent van Goghhorloge vervaardig... lees verder >


Gildeleden bezoeken The Goldsmiths' Company in London
Wij hebben met een aantal gildelede van Het Nederlands Gilde van Goudsmeden in het weekend van 4 - 6 okt. de lustrumreis gemaakt naar London en de Goldsmith-fair bezocht. Ook een bezoek a... lees verder >


Aankondiging van het Bossche Gilde van Goudsmeden.
Aankondiging van het Bossche Gilde van Goudsmeden. Gisteren, 13 september 2015, is de Algemene Ledenvergadering akkoord gegaan met de naamsverandering en de benodigde statuten wijzigingen. Het... lees verder >


Meer nieuws >>

Naar boven >