Geboortegrond van Vincent van Gohg opgehaald in Zundert voor herdenkingshorloges

Zundert Maanag 30 maart 2015.

 

Op 30 maart  (de 162e verjaardag van Vincent van Gogh)  is de  inschrijven begonnen voor de gelimiteerde horlogeserie "Vrienden van het Vincent van Gohg herdenkingshorloge waarin geboortegrond van Vincent van Gogh verwerkt wordt. 

Het is ook de dag dat Willem van den Berg officieel 4 spades geboortegrond overhandigd heeft gekregen van het Van GoghHuis in Zundert, door ondertekening van 4 oorkondes. Getekend werd er door; Ron Dirven, Dirceteur - Conservator, Van GoghHuis Zundert, Johan Brosens, secretaris Van Gogh Brabant Voorzitter Stichting Van Gohg & Zundert, Karel Burger Dirven Voorzitter Raad van toezicht van het Bossche Gilde van Goudsmeden en Willem van den Berg, Meester uurwerkmaker van het Bossche Gilde van Goudsmeden. De 4 spaden geboortegrond werden daarna uit de tuin van Vincent van Gogh overgeheveld in plastic zakken. Deze grond wordt verzegeld en komt bij het meesterstuk "Vincent van Gogh herdenkingshologe" . Slechts één meesterstuk, dat geheel uit goud en zilver wordt gemaakt, wordt dit jaar door Willem van den Berg vervaardigd in samenwerking met meesters van het Bossche Gilde van Goudsmeden.

Het meesterstuk kan worden gerealiseerd door de verkoop van een speciaal daarvoor ontworpen horloge. De "Vrienden van het Vincent van Gogh Herdenkingshorloge" serie. Een  gelimiteerde uitgaven. Ook in deze horloges wordt de geboortegrond vewerkt. Deze unieke "vrienden van het  Vincent van Gogh herdenkings horloge" serie worden in een zeer kleine oplagen van slechts 37 stuksvervaardigd. Door voorinschrijving kan men deze unieke horloges verkrijgen.

Bij de handgemaakt horloges met geboortegrond, die in het teken staan van zijn 125e sterfjaar van de wereldberoemde Brabantse schilder, Vincent van Gogh, hoort natuurlijk een oorkonde en certificaat.

Heeft u belangselling voor zo'n horloge, dan kunt u zich aan  melden bij Willem van den Berg. Wacht niet te lang, want op is op.

Terug naar het nieuws overzicht >

Naar boven >